Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu
Ma trezesc, ma uit pe geam, vreme superba. Mintea imi fuge instant la o partida de pescuit la rapitor. Dar m-am consolat cu o sesiune de cumparaturi la TotalFishing. Bineinteles, apelez la FSN ( fondul fara stirea nevestii) si plec spre magazin.
Primul care imi sare in cale este Radu Dascalescu. Din vorba in vorba, ma invita la o partida de stiuca unde ar trebui sa tragem si niste cadre video, sa explicam cum pescuim, cum abordam partida si ce echipament folosim. Fara sa stau pe ganduri zic DA ! Am simtit ca se aliniaza planetele in favoarea mea.
Cuprins
Locatie noua, obiceiuri vechi
A doua zi dimineata ajungem pe lacul Baltatu Fundeni sau Delta de langa Bucuresti cum imi place mie sa-i zic. Nu stiam foarte multe despre aceasta balta de pescuit, nu pescuisem niciodata aici, iar Radu a fost doar cateva ore, cu doua-trei zile inainte, pentru a inspecta zona.
Aruncam cateva priviri pe balta si ne hotaram sa incepem partida de pescuit la rapitor cu gume montate pe jig-uri offset. Eu am dat startul pe un offset lestat in fata de la Berti, pe care am armat un Daiwa Duckfin de 9cm. Radu se decide la un Bassara de la Lucky John de 12cm, montat pe un offset de la VMC in regim underspin jig.
Emotii la inceput de partida de pescuit la rapitor
Nu dupa multe lanseuri apar si primele atacuri. Radu prinde 2 stiuci pe la vreo 2 kg bucata, iar eu BLANK!! Intru putin in panica si ma gandesc ca ceva nu fac bine. Apa mica, cocioc, offset de 6gr + guma, mulinat in continu, liniar. La primele pauze ale gumei, pe cadere, atac agresiv. Intep si aduc la mal prima stiuca de Baltatu, in jur de 1,5kg! Un inceput promitator pentru o partida de pescuit la rapitor…
Bataioase, agresive si un colorit superb! Dupa cateva rateuri, schimb naluca si aleg un slider slow sinking, culoare fire tiger. Lansez si bum!!! O stiuca in jur de 4kg ! O aduc la mal cu ajutorul lui Radu, care manevreaza foarte bine minciogul, iar inima o ia razna! Cea mai mare stiuca pe anul acesta ( n.r. 2019).
Tunning in evolutia nalucilor pentru pescuit la rapitor
Vazand ca stiucile nu se hranesc cum trebuie, cu ajutorul slider-ului slow sinking, incep evolutii cat mai pe loc ( similar cu tehnica de jigging oarecum ), iar capturile nu contenesc sa apara.
Gumele au fost evoluate liniar, cu mici stopuri cand si cand. Jig-urile au fost usoare in gramaj pentru a permite gumelor o evolutie mai buna in pragurile de adancime stabilite.
Pana la sfarsitul partidei am alternat intre gume si glider, iar capturile nu au intarziat sa apara. O partida frumoasa de pescuit la rapitor cu stiuci maraite dar mari.
Exact cum ati auzit, stiuci mari!! Cu 5 minute inainte de lasarea intunericului, Radu prinde o superba stiuca de 6kg ! Nu ne venea sa credem ce exemplare traiesc in bazinul de la Baltatu!!!!
Batalie castigata
Partida a fost una de succes, amandoi prinzand stiuci mari. Am avut atacuri pe ambele clase de naluci cu care am pescuit (shad-uri si glidere) si am incheiat partida cu un trofeu.
Am reusit sa tragem concluzii solide despre cum ar trebui abordata o partida de pescuit la stiuca in apa mica, pe un lac necunoscut.
Am pomenit ceva de linguri ? Nu cred…..vreau sa spun ca nu cred ca era nevoie de linguri in aceasta partida.
De ce ? Simplu. Gumele si glider-ele sunt de departe mai versatile in astfel de situatii.
Pana data viitoare, sa ne vedem cu bine, La pescuit cu TotalFishing !
Mihai Cosmin Moga
- Balti de pescuit langa Bucuresti - 18/03/2024
- Barcile gonflabile Kolibri- informatii complete! - 21/02/2024
- Prohibitie Pescuit 2024 – INFORMATII COMPLETE - 22/01/2024