pescuitul si localizarea salaului

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pescuitul si localizarea salaului sunt antrenante pentru orice pescar, fie el avansat sau incepator. De fapt, cu cat esti mai avansat, cu atat ai tendinta sa omiti lucrurile elementare care divulga prezenta salaului in zona de pescuit.imagine cu localizarea salaului pe sonar

Localizarea acestui peste este si va ramane dificila. Nu il vezi pe sonar daca faci o partida din barca si nici de la mal daca apelezi la variantele de fish finder-e dedicate. Nu ai cum pentru ca este un peste care sta lipit de substrat. Nici un sonar nu il va detecta.

Poti in schimb sa folosesti avantajele terenului, atata vreme cat sti lucrurile de baza cu privire la pescuitul si localizarea salaului.

Arealul in pescuitul si localizarea salaului

Fiind un peste rapitor, va alege camuflajul si panda. Este genetic construit si setat pe aceste doua criterii.
Se pune problema unde se va camufla. Facem un exercitiu de imaginatie si ne intoarcem in timp. Ne amintim de un joc al copilariei : “Ascunselea “. Nimeni nu s-a ascuns niciodata in acest joc la vedere. Copaci, gropi, masini, scari de bloc si cine mai stie pe unde.captura salau

Acum, sa traducem aceste ascunzatori si sa incercam sa identificam unde, cum si daca se aplica cand vrem sa localizam salaii.
In apa sunt copaci in multe zone. Si sunt numai buni daca esti un rapitor infometat care va pandi pestisori.
Aproape ca putem afirma ca nu exista apa fara gropi. Aceste denivelari sunt ideale daca vrei sa devi invizibil si sa ai acces la tot ce trece putin peste tine, fara sa fi vazut.
In loc de masini, sa ne imaginam niste bolovani mai mari in apa. Pai nu iti lasa gura apa sa stai dupa un pietroi si sa astepti guvizii sa vina in zona ? Ca doar le plac bolvanii.
Scari de bloc….. ce amintiri. Pai daca dai de vreo biserica in apa sau sat scufundat ( vezi Sarulesti ), nu ai cum sa rezisti daca esti salau. Te muti in “casa noua “ cat ai zice twister.

Asadar, orice modificare in zona substratului, fie ca este invaziva ( copaci cazuti ), fie ca este relief sculptat de apa ( praguri si gropi) sau structuri umane abandonate ( case, livezi scufundate ), sunt locuri ideale unde vei gasi salai. Garantat.

Probabil ca cea mai mare piesa din acest puzzle denumit pescuitul salaului ramane localizarea.
Dar sa ne intelegem. Prin localizare, definim zona unde salasuieste. Nu facem referire la peste in sine.

Daca te intereseaza pescuitul la salau, vezi si :

PESCUIT LA SALAU CU 5 NALUCI RECOMANDATE !

COMBO DE SALAU : IEFTIN SI MAI MULT DECAT DECENT !

PESCUIT LA TWISTER LA SALAU PENTRU INCEPATORI

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)