Vergi
In acest episod, Radu Dascalescu va propune o partida de pescuit la crap la pluta. Suntem pe lacul "La Marcellino", o balta de pescuit recent deschisa pescuitului sportiv, a carei conformatie permite abordari multiple in disciplinele cu monturi fine. Pescuitul la pluta la crap se poate practica in mai multe tehnici. Astazi vom urmari rubeziana, varga si match-ul. Exista diferente intre cele trei stiluri de pescuit. Cel mai mare "inamic" al pescarului cu pluta este vantul.
Imprevizibil, sub forma de rafale sau constant, pune in dificultate orice pescar care decide sa pescuiasca la pluta. Radu incearca sa expuna fiecare din aceste stiluri pentru a evidentia atat plusuri cat si minusuri. Urmarind cu atentie, veti descoperi multe sfaturi care va vor ajuta in viitoarele partide. De la pozitionarea plumbajului si pana la alegerea tipului de pluta ( atat forma cat si greutate ) veti avea ocazia sa accesati informatii utile.
Nada si nadirea in vadurile de apropiere sunt importante. Granulatia, particulele si cantitatea de apa adaugata in nada influenteaza rapid si major evolutia vadului. Crapii se pot lasa convinsi sa inspecteze zonele cu nada daca o prezentam corect si calitativ. Amestecul nadelor este un avantaj atata vreme cat intelegem logica din spate: de ce le amestecam, in ce proportii si ce retete au la baza. Nu numai mecanic este necesar sa executam o pregatire corecta.
Pescuitul precis pe vad este provocarea majora pentru pescarul de pluta. In functie de fiecare disciplina, linia de pescuit la pluta este diferita si are ca principal scop stabilitatea pe zona de interes. Ce putem face si cum putem stapani aceasta necesitate veti descoperi in acest videoclip. Drill-urile difera in functie de tehnica de pescuit. Fiecare din cele trei metode pe care astazi Radu le pescuieste are un set de particularitati care pot limita talia pestilor ce pot fi capturati sau distanta la care se poate pescui.
Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.
Varga de pescuit este elementul de care se leaga amintirile oricarui pescar. De la primii pesti prinsi alaturi de parinti pana la trofeele obtinute in competitii, varga este un partener de nadejde in timpul partidelor de pescuit.
Exista numeroase modele de undite telesopice pe care le puteti alege, de la cele de mici dimensiuni, usoare, potrivite pentru pescuitul in apropierea malului, pana la undite de 7m pentru pescuitul la distanta sau, de ce nu, chiar o varga de pescuit de 10m.
Dupa tipul materialului din care sunt construite, pot fi undite din carbon sau fibra de sticla. O varga din carbon cu diametru redus este usoara si nu va solicita un efort suplimentar. Unditele telescopice sunt usor de transportat, fara sa ocupe prea mult spatiu.
In functie de locul in care doriti sa pescuiti, puteti alege bete de pescuit bine echilibrate de diferite dimensiuni.
Exista undite din carbon, care sunt realizate cu ajutorul materialelor de calitate si tehnologiilor moderne in fabrici de renume din Europa. Blank-ul din Carbon HM realizat cu ajutorul rasinilor Nanolite permite controlul perfect al inteparii dar si recuperarii pestilor de diferite dimensiuni. Exemplarele mari pot fi cu usurinta aduse la mal datorita rezistentei acestuia.
Tehnologiile performante sunt utilizate in industria producerii echipamentului de pescuit contribuind la obtinerea unor performante deosebite atat pentru cei mai putin experimentati cat si pentru cei care detin nenumarate trofee acasa.
Dupa preferinte puteti gasi modelul dorit de undita la pret exceptional in timp ce cautati in magazinul online oferte la numeroasele modele disponibile. Unditele sunt cuprinse intr-o gama variata de pret, incepand cu cele ieftine, accesibile oricarui buget si pana la cele scumpe realizate cu ajutorul tehnologiilo performante.